Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

Όταν ο ανορθολογισμός της καταρρέουσας δομής του Δυτικού Πολιτισμού μας καταπιέζει, η σκέψη του ανώτερου ανθρώπινου νου, όπως του Bertrand Rusell, μας δίνουν τους κανόνες αντίστασης «Πιστεύω ότι ο κύριος στόχος της Παιδείας πρέπει να είναι να σπρώχνει τους νέους να ερευνούν και να αμφιβάλλουν για όλα όσα θεωρούνται γενικώς αποδεκτά. Εκείνο που έχει σημασία είναι η ανεξαρτησία της σκέψης» ...


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

!!

Καλλιστώ

Καλλιστώ
Καλλιστώ: Η μελέτη, προστασία και διαχείριση των πληθυσμών και βιοτόπων των μεγάλων σαρκοφάγων και άλλων απειλούμενων ειδών της άγριας πανίδας.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τουςφόβους μας

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών '18- Λέσβος Eurobirdwatch '18- Lesvos

 Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 




Στη Λέσβο, για άλλη μια χρονιά (την πέμπτη συνεχόμενη), το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνουν ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΥΛΙΩΝ με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, αυτή την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 κατά τις ώρες 9:30 με 13:30, στην ανατολική πλευρά της Αλυκής Καλλονής. Η εξόρμηση-ξενάγηση στα πουλιά της Αλυκής θα γίνει με εξοπλισμό του Κέντρου (τηλεσκόπια, κυάλια), στο χωματόδρομο που ξεκινά από το παρατηρητήριο επί του κεντρικού δρόμου Καλλονής-Μυτιλήνης (απέναντι από τη Μεταφορική Καλλονής) και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.
Φέτος γιορτάζουμε τη 25η επέτειο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών! Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα. 
Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους. 
Ταυτόχρονα, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής θα συμμετέχει στην δράση καταγραφής των πουλιών (RIA-Rapid Information Action) συγκεντρώνοντας και αποστέλλοντας την ίδια μέρα στην παγκόσμια βάση δεδομένων της εκδήλωσης τη λίστα με τα είδη πουλιών που θα παρατηρηθούν και τους αριθμούς τους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
περισσότερες πληροφορίες στο: 6972-809610
#Eurobirdwatch2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου