Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

Όταν ο ανορθολογισμός της καταρρέουσας δομής του Δυτικού Πολιτισμού μας καταπιέζει, η σκέψη του ανώτερου ανθρώπινου νου, όπως του Bertrand Rusell, μας δίνουν τους κανόνες αντίστασης «Πιστεύω ότι ο κύριος στόχος της Παιδείας πρέπει να είναι να σπρώχνει τους νέους να ερευνούν και να αμφιβάλλουν για όλα όσα θεωρούνται γενικώς αποδεκτά. Εκείνο που έχει σημασία είναι η ανεξαρτησία της σκέψης» ...


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

!!

Καλλιστώ

Καλλιστώ
Καλλιστώ: Η μελέτη, προστασία και διαχείριση των πληθυσμών και βιοτόπων των μεγάλων σαρκοφάγων και άλλων απειλούμενων ειδών της άγριας πανίδας.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τουςφόβους μας

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων: Να απαγορευτεί άμεσα η γλυφοσάτη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη-Χανιά-Περιβάλλον, οικολογία, κοινωνία



Την άμεση απαγόρευση της γλυφοσάτης, το οποίο αποτελεί ευρέος φάσματος συστηματικό ζιζανιοκτόνο, ζητά σε Ελλάδα και Ευρώπη η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, έπειτα από την βαριά καταδίκη του αγροχημικού κολοσσού Monsanto στις ΗΠΑ. Επιπλέον ζητά να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των αγροτών για τους κινδύνους από τη χρήση αγροχημικών.


Η Πρωτοβουλία υπογραμμίζει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έδωσε την έγκρισή του στο αμφιλεγόμενο ζιζανιοκτόνο της Monsanto, που έχει εξαγοραστεί από τη γερμανική πολυεθνική Bayer, με την επικίνδυνη χημική ουσία γλυφοσάτη, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρήση του στην Ελλάδα από τις 06/3/2018 έως και τις 15/12/2023.
Τέλος η Πρωτοβουλία ζητά να ξεκινήσει άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης, με τη συνεργασία Δήμων, Περιφέρειας, Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν οι αγρότες της Κρήτης για τους κινδύνους από τη χρήση αγροχημικών και για τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν σε αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο καταδίκασε τη Monsanto να πληρώσει περίπου 290 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στον Αμερικανό Ντουέιν Τζόνσον. Ο 46χρονος κηπουρός σε σχολεία θεωρούσε ότι τα προϊόντα της Monsanto, κυρίως το Roundup, με το οποίο ψέκαζε επί χρόνια, είχαν προκαλέσει τον καρκίνο του και ότι η πολυεθνική σκόπιμα απέκρυπτε την επικινδυνότητά τους.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων:

Να απαγορευτεί άμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη η γλυφοσάτη, μετά την ιστορική απόφαση με βαριά καταδίκη του αγροχημικού κολοσσού Monsanto στις ΗΠΑ, γιατί δεν είχε ενημερώσει για την επικινδυνότητα του Roundup, του επικίνδυνου ζιζανιοκτόνου που περιέχει γλυφοσάτη. Την απαγόρευση της γλυφοσάτης στην Ευρώπη ζητάνε με την υπογραφή τους πάνω από 1,3 εκατομμύρια πολίτες!
Παράλληλα, τόσο στα Χανιά και την Κρήτη, όσο και αλλού, Περιφέρεια και Δήμοι πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης των αγροτών για τους κινδύνους από τη χρήση αγροχημικών και για τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν σε αυτά, καθώς και για την ανάγκη στροφής στη βιολογική γεωργία που δεν απειλεί την υγεία τη δική τους και των καταναλωτών. Η εκστρατεία ενημέρωσης πρέπει να ξεκινήσει άμεσα με τη συνεργασία Δήμων, Περιφέρειας, Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Οι ένορκοι δικαστηρίου του Σαν Φρανσίσκο καταδίκασαν τη Monsanto να πληρώσει περίπου 290 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στον Αμερικανό Ντουέιν Τζόνσον. Αυτός ο 46χρονος κηπουρός σε σχολεία θεωρούσε ότι τα προϊόντα της Monsanto, κυρίως το Roundup, με το οποίο ψέκαζε επί χρόνια, είχαν προκαλέσει τον καρκίνο του και ότι η πολυεθνική σκόπιμα απέκρυπτε την επικινδυνότητά τους.
Την έγκρισή του στο αμφιλεγόμενο ζιζανιοκτόνο της Monsanto, που έχει εξαγοραστεί από τη γερμανική πολυεθνική Bayer, με την επικίνδυνη χημική ουσία γλυφοσάτη έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρήση του στην Ελλάδα από τις 06/3/2018 έως και τις 15/12/2023.



Σημειώνουμε επίσης την πρόσφατη συγχώνευση Bayer – Monsanto η οποία δημιούργησε μια τεράστια εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου