Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

Όταν ο ανορθολογισμός της καταρρέουσας δομής του Δυτικού Πολιτισμού μας καταπιέζει, η σκέψη του ανώτερου ανθρώπινου νου, όπως του Bertrand Rusell, μας δίνουν τους κανόνες αντίστασης «Πιστεύω ότι ο κύριος στόχος της Παιδείας πρέπει να είναι να σπρώχνει τους νέους να ερευνούν και να αμφιβάλλουν για όλα όσα θεωρούνται γενικώς αποδεκτά. Εκείνο που έχει σημασία είναι η ανεξαρτησία της σκέψης» ...


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

!!

Καλλιστώ

Καλλιστώ
Καλλιστώ: Η μελέτη, προστασία και διαχείριση των πληθυσμών και βιοτόπων των μεγάλων σαρκοφάγων και άλλων απειλούμενων ειδών της άγριας πανίδας.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τουςφόβους μας

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

Η γιορτή των πουλιών και η παράνομη μαζική θανάτωσή τους!

 «Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών» 
Η γιορτή των πουλιών και η παράνομη μαζική θανάτωσή τους!
Κάθε χρόνο αρχές Οκτωβρίου πραγματοποιείται η «Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών», που είναι ένας θεσμός πλέον εδώ και 23 χρόνια σε περισσότερες από 40 χώρες. Τον συντονισμό της γιορτής έχει η Birdlife International και σε διάφορες περιοχές της χώρας μας γίνονται σχετικές εκδηλώσεις που στον πυρήνα του έχουν την προστασία της βιοποικιλότητας.
Για την Αττική έχει προγραμματιστεί από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εκδήλωση την Κυριακή στην Βραυρώνα που θα ξεκινήσει στις 10.00 και θα ολοκληρωθεί στις 14.00 και μεταξύ των άλλων περιλαμβάνεται και η απελευθέρωση άγριων πουλιών.
anima
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι μέχρι σήμερα μια από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης σε βιοποικιλότητα καθώς στη χώρα μας ζει περίπου το 60% της ευρωπαϊκής σπονδυλωτής πανίδας!
Στις κατά τόπους εκδηλώσεις θα γίνει προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για θέματα που αποτελούν απειλή για τα πουλιά. Για παράδειγμα αυτή την περίοδο ξεκινά το ταξίδι που κάνουν τα μεταναστευτικά πουλιά για τα θερμότερα κλίματα της Αφρικής. Ο κίνδυνος είναι οι ασυνείδητοι που κυνηγούν τα πουλιά καθώς όπως αναφέρουν οι ειδικοί της Birdlife International περίπου 25 εκατομμύρια πουλιά που ανήκουν σε 450 είδη, θανατώνονται ή παγιδεύονται παράνομα στη Μεσόγειο κάθε χρόνο. Ο σκοπός αυτής της γενοκτονίας είναι είτε η τροφή, καθώς αποτελούν εξεζητημένα πιάτα σε εστιατόρια, είτε για να μπουν σε κλουβιά. Στην Ελλάδα οι αριθμοί είναι αποκαρδιωτικοί καθώς υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο σκοτώνονται παράνομα περίπου 700.000 πουλιά. Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ «κατά μέσο όρο ένα 10% των εισαγωγών στην ΑΝΙΜΑ είναι πυροβολημένα πουλιά. Από αυτά ελάχιστα ανήκουν στα θηρεύσιμα είδη. Τα περισσότερα, ένα 80%, είναι αρπακτικά και τα υπόλοιπα πελεκάνοι, ερωδιοί». Δυστυχώς οι έλεγχοι των αρχών δεν επαρκούν για να αποτρέψουν αυτό το θλιβερό φαινόμενο και χρειάζεται εκτός από την κατακραυγή κάτι περισσότερο.
_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου